nuh

Aril Impian

3 Blog Pilihan Terbaik

Club Pujangga | 04:38 |

Blog Pilihan Terbaik

blogger

Assalammualaikum...

Saya merakamkan penghargaan dan terima kasih terutama sekali kepada Blog.amirez.com dan juga sahabat yang sama-sama menjayakan contest 3 Blog Pilihan Terbaik 2012.Dengan ini saya mengambil kesempatan bersama-sama untuk menyertai contest ini ,saya juga mengharapkan sokongan dari warga sahabat-sahabat blogger yang lain agar kita dapat bersama semua berkongsi pendapat dan juga ilmu yang amat berguna dalam dunia SEO ini. 


1. Denaihati

Blog Denaihati adalah menjadi pilihan nombor satu bagi saya dimana ianya sebagai blogger malaysia yang paling popular dan menyerlah dipersada tanah air kita diabad ini, kemunculannya mencetuskan suasana dunia blogging yang teramat menarik dan luar biasa.Denaihati juga memberikan inspirasi satu contoh icon terbaik untuk sahabat-sahabat blogger semua,lihatlah kepada slogan "Hidupkan Untuk Memberi" makna yang menyumbangkan pemikiran pengetahuan dalam kehidupan dan beramal kepada kebaikkan mempunyai suatu keunikkan yang tersendiri dalam penyampaian,penulisan kefahaman serta juga idea yang terbaik juga mesra.Facebook dimana satu platform rangkaian sosial yg diguna pakai Admin "facebook Denaihati Network". Sentiasa menganjurkan pelbagai contest dan giveaway yang sangat mendapat sambutan dan tempat dipasaran untuk kita sertai,contest yang terkini ' iPhone 5 gadget impian '.Laman Denaihati juga memberikan tips-tips blogging yang berguna yg tidak dapat  dinafikan terbaik tips tutorialnya,Denaihati juga antara blogger terbaik keseluruhan pada tahun 2012,pengaruhnya serta pengikutnya yang terlalu besar sehinnga ke Nusantara Aura kekuatan Denaihati.Tatkala beliau merupakan blogger terhebat Malaysia.Kedudukan serta Rangking mesra SEO,mempunyai Google ('Page Rank 4') .itulah Denaihati yang menerapkan nilai-nilai murni pada islam,isu semasa,kisah kehidupan,bisness perniagaan dan dunia blogging pada setiap entrynya.Semoga berjuang dengan lebih gigih lagi.


2. Eyriqazz

Bagi Blog kedua pilihan saya Eyriqazz salah satu blogger anak tempatan tidak kurang juga popularnya  dan menyerlah dipersada tanah air kita juga, kemunculannya kemunculannya juga memberikan banyak memberikan manfaat dan kebaikan dalam perkongsian idea yang kretif dan amat berguna.Eyriqazz  juga icon terbaik untuk kita ikuti perkembangannya ,bertemakan "Great Teacher Onizuka"  makna yang memberikan simbolik keunikkan yang sentiasa diigati dalam dunia blogger,penyampaian,penulisan kefahaman serta juga idea yang bernas juga kreatif.Rangkaian Laman sosial Facebook "Eyriqazz @ Great Teacher Onizuka ". .Laman Eyriqazz juga dikaitkan dengan Denaihati vs Eyriqazz iaitu contest yang mendapat tempat sama kedudukan popular dengan Denaihati,Eyriqazz  juga memberikan tips-tips blogging berguna dari pandangan tips dan tutorialnya,Eyriqazz juga antara blogger terbaik keseluruhan pada tahun 2012,pengaruhnya serta pengikutnya tidak kurang ramainya seangkatan Denaihati.Beliau juga merupakan blogger yang tidak kurang kehebatan dari segi teknik SEO Malaysia.Kedudukan serta Rangking SEO, punyai Google ('Page Rank 3'). Syabas buat Eyriqazz terbaik darinya.


3. koleksi1001resepi

Bagi Blog ketiga pilihan saya Koleksi1001resepi salah satu blogger anak tempatan juga popularnya  lebih kepada sajian Food & Beverage F&B.kemunculannya banyak memberikan tips-tips masakan dan pemakan kepada Seafood,bread breakfast,chiken cookies,biscuit dessert dan tips-tips soup vegetables penyampaian dan paparan idea yang kretif dalam setiap kandungan resepi maskan.Koleksi1001resepi juga satu icon contih terbaik untuk kita ikuti perkembangannya kerana ianya sedikit kelaianan dalam dunia blogging kerana ianya agak sedikit mencabar,laman sosial yang mesti kita ikuti perkembanganya pada facebook "1001resepi",koleksi1001resepi juga antara blogger terbaik tersenarai rangking malaysia pada tahun 2012,pengaruhnya serta pengikutnya tidak kurang ramainya Beliau juga merupakan blogger yang tidak kurang kehebatan dari segi teknik SEO Malaysia.Kedudukan serta Rangking SEO, punyai Google ('Page Rank 2'). terbaik buat koleksi1001resepi,Tahniah.



“Contest 3 Blog Pilihan Terbaik ini dianjurkan oleh Amirez (dot) com dan ditaja oleh ContengConteng, Nurqider, Muazfariz, Azri, Shaharil, Firdaus Latib, Saljuhumairah, Ladfe Amir,CitaReka, Yaa Designs, Aiman Aziz, Hadi Hanafee dan Impiana Guest House



Baca Seterusnya3 Blog Pilihan Terbaik

Cara Dapatkan Buffered Earnings Dari Nuffnang

Club Pujangga | 03:53 |



untung banyak

Kekalkan trafik blog 
dari 200 Unique Visitor  ke 600 Unique Visitor sehari,kalau dapat 30 ke 50 sehari pun dah ok,cara nak dapatkan visitor Buatlah entri yang mesra google selalu , contohnya terutamanya entry berkaitan cara meningkatkan earning nuffnang tapi ingat jangan copy paste..

update selalu


Update Blogger Bio 
dalam website Nuffnang. korang kena tuliskan perihal tentang diri korang dan berkaitan dengan blog korang secara teliti,menarik,ringkas dan padat . pastikan penerangan isi korang jelas dan faham supaya pihak nuffnang lebih memahami isi kandungan korang sekurang-kuranya 2 atau 3 perenggan berikan penjelasan dan penulisan yang dapat meyakinkan dan terbukti dari pihak nuffnang.

nuffnang


Update survey 
dalam website Nuffnang. Pada page survey korang di suruh tick pada kotak yang berkaitan simple jer? Pastikan jangan tick pada students sebagai reader blog korang. Tick lah pada manager, executives , professional sebagai reader blog korang ,jangan letak umur bawah 18 tahun yang baca blog korang, sebab Nuffnang tidak akan layan korang. 

status gliteratti


Kekalkan status Gliteratti anda.
 Jangan menduakan iklan lain dengan Nuffnang. sekali korang buat korang tidak akan dapat buffered earnings . Contoh kalau korang pasang Youthsays, Advertlets, diorang ni tak sebulu dengan Nuffnang. So jangan pasang kalau korang nak dapat Buffered Earnings. Contoh iklan yang korang  boleh pasang ialah Churp Churp, Heartbeat, dan macam macam lagi. Kalau korang tak tahu sama ada iklan tu boleh pasang ke tak, bagi je ticket / surat kat Nuffnang. Nanti Nuffnang balas. 



sumber dari encik Silampuneon.com




Baca SeterusnyaCara Dapatkan Buffered Earnings Dari Nuffnang

SITEMAP

Club Pujangga | 03:10 |
SITEMAP





Isu Semasa

Kisah Kehidupan


Teknologi
Blogging

Travelog
Online Income
  • SEO

  • Islam

  • Banner
1.MYBANNER
  • Iklan
1.Pakej Ruang Iklan Yang Ditawarkan
  • Contact
1.Hubungi



Baca SeterusnyaSITEMAP

10 Binatang Berbisa Dan Beracun Di Dunia

Club Pujangga | 11:01 |

obor-obor
1 Box Jellyfish (sumber : Jlambusphotography)
Mencatatkan 5.567 kematian sejak 1954.Paling banyak ditemui di asia dan Australia.Ia menyerang melalui sengatan berbisa lalu mengeluarkan toksin nematacysts yang boleh melemahkan sistem kardivaskular dan saraf serta sel kulit.Rawatan segera boleh dilakukan dengan menyapu cuka sejurus disengat kerana cuka mempunyai asid asetik yang boleh melemahkan racun tersebut sebelum menyerap ke saluran darah.

ular tedung
2 King Cobra (Sumber: Enygmatic-Haiycon)
Ular ini boleh mencecah sehingga 5.6 meter panjang.Satu gigitan boleh membunuh manusia kurang dari lima saat.Kepantasan membunuh adalah lima kali ganda cepat daripada ular black Mamba.Habitatnya meluas di Asia Tenggara dan selatan terutamanya dikawasan hutan bertanah tinggi.

siput
3 Marbled Cone Snail (Sumber : Wikipedia)
Settitik racun dari siput ini boleh membunuh lebih daripada 20 manusia melalui sentuhan.Ia seering dijumpai di kawasan persekitaran air masin bersuhu suam di laut Chagas dan Madagascar dan sepanjang perairan Fiji dan pulau marshall.Mlah mangsa boleh lumpuh,rabun dan sesak nafas sekiranya siput ini menyepit mana-mana bahagian anggota mangsa.Ubat anti venom tidak mampu mengatsi racun dari siput tersebut dan setakat ini 30 kematian telah dicatatkan.

sotong
4 Blue-Ringet Octopus (Sumber: Tom Weilenmann)
Sotong ini bersaiz bola golf.Ia mampu membunuh 26 manusia dalam beberapa minit.Gigitanya tidak menyakitkan tetapi dakwatnya yang mengandungi neurotoxins boleh melemahkan otot,kebas,sesak nafas dan membawa kepada kematian.Habitatnya sekitar kawasan perairan Pasifik,dari Jepun ke Australia.

kalajengking
5 Death Stalker Scorpion (sumber: Furiryscaly)
Sengatannya mengeluarkan racun neurotoxins,Simptom terkena sengatan adalah demam dan jika serius mangsa boleh mendapat sawan,lumpuh dan maut.Hidupan ini berleluasa di afrika utara dan timur tengah.

labah-labah
6 The Brazillian wandering spider
Diitiraf di dalam rekod dunia Guiness sebagai labah-labah paling berbisa dan penyebab kjematian tertinggi.Aktif pada penduduk padat.Gigitan berbisanya mampu menyebabkan kematian dan mati pucuk.

anakonda
Inlan Taipan (sumber; Natinaol Geographic)
Ular ini mengandungi racun mencukupi untuk membunuh 100 oranjg dewasa atau 250.000 tikus.Racun ini mengandungi 200-400 klali lebih darip[ada ular tedung biasa.Racun neorotoksik ini boleh membunuh dakam masa 45 minit.setakat ini,,tiada kematian yang dicatatkan dan ular ia banyak terdapat di Autralia.

ikan
Puffer Fish (sumber; Wikipedia)
Spesies ikan buntal yang menjadi hidanagan istimewa di korea dikenali sebagai Bok-uh.Keracunan berlaku jika tidak dimasak betul.Mangsa hilang deria,pening,muntah,kadar denyutan jantung cerpat,sesak nafas dan lumpuh,serta bawa maut selepas empat hingga 24 jam.

Baca Seterusnya10 Binatang Berbisa Dan Beracun Di Dunia

Masakan Petua Dapur

Club Pujangga | 10:03 |

  • Nasi beriani lebih sedap
nasi beriani


Tumis bawang berasingan sehingga menjada garing keemasan..Masukkan bawang ke dalam berianai yang telah disediakan,tutup periuk serapatnya kemudian masak atas dapur pada nyalaan api terendah sekitar 5-10 minit.Pastinya beriani yang lazat akan anda hasilkan.


  • Makanan terlalu pedas
cili

Jika makanan yang anda hasilkan menjadi terlalu pedas,tuangkan sedikit minyak kelapa dalam hidangan tersebut.Ia boleh mengawal kadar kepedasan dalam makanan.

  • Selaran matahari
tomato

Untuk mengelakkan kulit menjadi gelap akibat selaran matahri yang melampau,sapukan jus tomato pada wajah anda dan biarkan selama 10 minit.Bilas wajah anda dengan air bersih.Anda tidak perlu khuatir dengan tona kulit akibat terkena sinaran matahri.

  • Elak tompok hitam
timun

Hasilkan pes daripada timun dan tomato,simpan di dalam peti sejuk dan sapu pada wajah selama seminggu untuk mendapatkan kulit wajah yang bersih dan sihat.

  • Mengurangkan lingkaran hitam
apple

Tiga langkah menghilangkan linkaran hitam:
  • Urut kawasan lingkaran hitam menggunakan minyak badam pada waktu malam dan bilas dengan menggunakan air mawar.
  • Minum banyak air sekurang-kurangnya lapan gelas sehari.
  • Disiplinkan diri dengan pengambilan buah-buahan setiap hari.


Sumber : Utusan Malaysia, jumaat 23 november 2012

Baca SeterusnyaMasakan Petua Dapur

Ruangan Mengenai Aril Impian

Club Pujangga | 10:14 |
BIODATA

Laman Blog Aril Impian ini telah ditubuhkan pada tahun 2011 dengan secara rasminya.Tujuan blog ini ditubuhkan untuk untuk mencetuskan idea berkongsi maklumat bersama dunia blogger serta sahabat andai dmengenai isu-isu semasa,kisah kehidupan,islam,perniagaan,tips tutorial dan teknologi terkini.Dengan adanya laman seperti ini dapat juga kita bersama-sama bertukar pendapat dan buah fikiran bersama laman/blog sahabat-sahabat blogger yang lain dan juga dapat mendekatkan diri dengan pembaca.

Dengan tertubuhnya laman ini dapat meningkatkan lagi kepercayaan terhadap pembaca.untuk terus kekal menjadi pembaca di blog laman ini dan membina hubungan yang lebih baik terhadap pembaca-pembaca blog yang setia bersama terutamanya pada laman ini yang tidaklah seberapa kalau dibandingkan dengan laman blog yang lain dimana lebih lama penubuhannya serta lebih profesional banyak yang perlu kita pelajari daripadanya,dari itu berbanyak terima kasih dan penghargaan kepada sahabat-sahabat blogger yang tak henti-henti support pada laman Aril Impian ini,kepada yang lebih mengenali Aril Impian kerana penerimaan blog Arilimpian.blogspot.com dalam dunia blogging.

Lebih mesra sahabat dan juga rakan-rakan blogger panggil saya dengan nama Aril pun lebih mudah dan ringkas betul tak.oklah Aril rasa berbangga menjadi seorang blogger malaysia dimana ianya tanah kelahiranku,"Aku Anak Malaysia".Aril berasal dari Klang Selangor belajar di SKSS Kapar Klang dan sekolah di Tengku Idris Shah Klang SMKTIS seterusnya melanjutkan pengajian di IKBN Malaysia Of Skill level two di Bachok Kelantan dan di Sg.Petani Kedah, seterusnya ke Politeknik Ungku Omar PUO Perak dan menyambung pelajaran ke Politeknik Sultan Idris Shah Sabak Bernam Selangor dalam masa yang sama saya juga berkhimat dalam ketenteraan Rejimen Askar Wataniah Batalion 3 selama 8 tahun di Kem Sabak Bernam Selangor.Hobi dan minat saya lebih kepada memancing dan melancong ke seluruh semenanjung malaysia dan juga pernah menggembara ke negara orang seperti Thailand dan Singapore.

Setelah lebih 2 tahun mengendalikan Blog Aril Impian memang tidak sangka dengan pencapaian yang ada sekarang.Kejayaan ini tidak datang sekelip mata dan tidak juga berlaku begitu sahaja. Bantuan berterusan dari Rakan-rakan blogger serta sahabat rapat memang tidak dapat dilupakan.Siapalah Aril Impian tanpa mereka ini.Tidak ketinggalan terima kasih juga kepada semua Rakan Blogger yang terus bersama Blog Aril Impian berkongsi idea dan pendapat.


Semoga kehadiran blog Aril Impian di dunia blog ni menambah inspirasi pencetus generasi hadapan
Adalah menjadi cita-cita saya untuk menjadikan Blog Aril Impian sebagai sumber perkongsian,blogging dan perniagaan secara online kepada Rakan Blogger yang setia bersama Blog Aril Impian
Kepada yang ingin tukar link boleh tinggalkan nama dan link.Kepada yang belum jangan lupa klik LIKE Fanpage Facebook, Follow Twitter dan Subscribe Facebook.

Rakan-rakan serta sahabat boleh hubungi saya melalui Twitter dan Facebook.
Salam sukses.
Terima kasih.
Aril Impian Network

Entry Lain Yang Menarik

Baca SeterusnyaRuangan Mengenai Aril Impian