nuh

Aril Impian

Pasang CommentLuv Di Blogspot

Club Pujangga | 01:39 |
Memasang CommentLuv dapat membantu kita dapat lebih banyak komen dalam blog kita sendiri 

kita dah beri backlink sebagai bonus kepada orang yang komen pada commentlove blog kita daripada itu backlink ni penting untuk dapat pagerank yang lagi bagus

pagerank penting supaya blog kita akan dapat diindex terlebih dahulu dan diberikan prioriti kedudukan dalam Google search Engine dan juga dapat membantu untuk memantapkan lagi blog korang.


Pasang komen




Cara paling mudah pasang CommentLuv adalah dengan memasang IntenseDebate pada Blog korang. Register IntenseDebate.com.

1. Login dan klik Install IntenseDebate.

2. Dah add tu, jangan continue dengan step dia lagi. Klik Sites> Blog anda> Plugins> Activate CommentLuv. Edit la segala options yang ada, boleh letak Facebook share button sekali kalau nak.

3. Dah set up, klik Tools> Reinstall.

4. Select installation type: Aku cadangkan supaya pilih Template. Tak susah sangat sebenarnya.

5. Install only on all new post, kalau tak komen-komen lama akan hilang (hidden).

6. Buka Blogger.com> Dashboard> Blog anda> Layout> Edit HTML> Download Full Template.
Pastikan korang simpan copy .xml file tu seperately, just in case kalau apa-apa terjadi, boleh restore balik.

7. Browse file .xml tadi, klik Upload file and continue.

8. Dah upload, copy code (CTRL+A dan CTRL+C) yang telah di modify.

9. Lepas tu pergi semula ke Blogger.com> Dashboard> Blog anda> Layout> Edit HTML>, paste (CTRL+A dan CTRL+V) code baru.


----> Sila tukar comment form ke embed below post, supaya intense debate boleh jadi.

SELAMAT MENCUBA...

Sumber Artikel : ariffshah.com

Baca SeterusnyaPasang CommentLuv Di Blogspot