nuh

Aril Impian

Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com

Club Pujangga | 04:56 |

Salam kepada semua rakan2 blogger ada Giveaway lah dari syuhadabaharudin diorang nak pergi haneymoon katanya wowww!! semoga berbahagia kekal abadi sempena hari ulang tahun perkahwinannya...

Sempena dengan ulangtahun perkahwinan saya yang ke-8 hari ini,
saya ingin merasmikan Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com yang bermula pada hari ini 3hb Jun 2014 sehingga 30hb Jun 2014.

Hadiah :Wang Tunai RM50.00 + 1 Sabun Pemutih Carawhite bernilai RM 60.00x 10 Pemenang
(Pemenang akan dipilih secara random)

Buat entri bebas bertajuk “Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com”
Simple je nak join klik je banner kat bawah ni untuk maklumat lanjut ok..

Giveaway tunai
Baca SeterusnyaGiveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com

Hak Cipta Terpelihara

Club Pujangga | 03:14 |

©Hak Cipta Terpelihara

Semua artikel di dalam web ini adalah hak cipta terpelihara milik penulis. Pun demikian, pengunjung dipersilakan untuk menyebarkan mana-mana bahagian di dalam artikel ini dengan memberikan kredit kepadanama penulis dan juga website : arilimpian.blogspot.com

Selain itu, terdapat beberapa gambar hiasan yang saya ambil dari sumber maya. Sekiranya berlaku demikian, kredit diberikan dengan memberikan capaian langsung di imej berkenaan kepada sumber asal.

Baca SeterusnyaHak Cipta Terpelihara

Cara mengetahui atikel blog masuk ke google sandbox

Club Pujangga | 22:07 |
        Selamat datang kepada semua rakan blogger,terutama kepada blogger yang masih baru dalam dunia blogging ini.Blog Tutorial kali ini merangkan serba sedikit tentang Google Sandbox,rasanya kepada blogger-blogger diluar sana biasa kita terdengar dan apakah itu google sandbox.kita sebagai blogger kadangkala leka dengan mengupdate entry/artikel yang baru dan terlalu optimis mempelajari bagaimana untuk meningkatkan trafik blog kita,dalam masa yang sama kita tidak menyedari blog kita termasuk ke dalam google sandbox ianya berkaitan telah melanggar Tos Google,sandbos adalah penalty yang diberikan oleh google dimana ada artikel kita yang tidak terindeks oleh google.

Situasi ini berlaku berpunca ada sesetengah blogger hanya mengambil jalan mudah,jalan singkat untuk memudahkan kerja dengan mengambil artikel-artikel hasil copy paste dari blog orang lain bukan itu sahaja sebab lain juga salah satu faktor penyebab seperti terlalu banyak backlink tanpa kawalan yang ditetapkan,Ping yang berlebihan dalam satu hari semata-mata untuk mempercepatkan artikel ke laman index google,terlalu banyak mengulang kata dalam sesetengah artikel google tidak menyukai kata/perkataan yang berulang tanpa variasi perkataan yang google mahukan,blackhat SEO menyembunyikan link kedalam artikel melebihi 100 link dalam satu-satu masa yang akan mengakibatkan terkena penalty google..

 Dengan itu bagaimana untuk kita mengetahui blog kita terkena penalty atau termasuk dari golongan yang terkena sandbox disini caranya pixelgroove dimana layanan web dapat kite check hanya memasukkan url blog kita :  http://pixelgroove.com/serp/sandbox_checker/

Dengan itu semoga anda dapat memanfaatkan sekian terima kasih.

Baca SeterusnyaCara mengetahui atikel blog masuk ke google sandbox

Segmen: Hasrul Hassan Perkenal Blogger Blogspot Baru

Club Pujangga | 04:49 |
>> Pengenalan ringkas mengenai blog ini,Aril Impian adalah nama rasmi bagi laman ini dan ber'moto'kan "Pencetus Generasi Hadapan" yang beridentitikan centusan idea kreativiti untuk dikongsikan kepada generasi yang akan datang di masa hadapan.
>> Pengasas/pemilik blog ini yang berusia 27 tahun,manakala usia laman ini baru sahaja 2 thn 6 bln.
>> bilangan folower halaman tidak lah begitu banyak 500 like,200 folower,36 google.
>> Laman Aril Impian ini memberi fokus serba sedikit mengenai travelog,islam,isu semasa,kisah kehidupan,online income,dunia,cerita,yang dapat dikongsikan bersama blogger-blogger..
>> Itu sahaja penerangan ringkas dari saya mengenai blog ini,tak lupa juga kepada Hasrul Hassan yang telah menjayakan segmen : Hasrul Hassan Perkenal Blogger Blogspot Baru,untuk dikongsikan kepada blogger yang baru..
Sekian,terima kasih..
Baca SeterusnyaSegmen: Hasrul Hassan Perkenal Blogger Blogspot Baru